onsdag 27 oktober 2010

Det luktar jul

Håller på att baka saffransskorpor för fullt och det doftar ljuvligt utifrån köket.
Måste fylla på min skorplåda som av någon konstig anledning alldeles för ofta är tom. Antingen är jag dålig på att baka och fylla på den eller så finns det några skorp norpor här i huset. :)
Receptet på Saffransskorpor är super enkelt och de är himmelskt goda.

Saffransskorpor
100g smör
1g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
farinsocker

Börja smälta smöret tillsammans med saffranet. Häll i en bunke och vispa ner äggen. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop till en deg. Rulla till tre längder och lägg på en plåt. Vispa upp ett till ägg och pensla längderna och strö på farinsocker. 
Grädda i 175 grader i ca 25 min, tag ut och sänk ugnen till 125 grader. Skär skorporna i lämplig storlek och sätt in dem i ugnen igen i 15 minuter.


Lite annat pyssel som jag håller på med samtidigt är ett gratulationskort. Ska iväg på en fest imorgon och då behöver jag fixa ett kort till värdinnan. Kommer inte visa kortet nu ikväll, men imorgon kanske det kan komma ett litet bildbevis både på presenten och kortet. Det enda ni får se just nu är en bit av det som kommer finnas med på kortet. Letade fram akvarellfärgen som låg och dammade i en låda och det var riktigt skoj att få använda dem igen.


Nu ska det tillverkas kort! :)

Kram kram 
Jeanette

2 kommentarer:

  1. Du är så duktig gumman, vilken fin blogg! Receptet på saffransskorpor snor jag direkt - gjorde såna förra året men tycks ha slarvat bort receptet. :-) kram

    SvaraRadera
  2. Det förvånar mej att du inte blev konstnär ;)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just DU vill lämna ett meddelande till mig! ;) KRAM!