tisdag 19 oktober 2010

Bokhylle tips

Min kära kusin tittade in här och önskade lite idéer till hur man kan fixa till en fin bokhylla till barnen. 
Då jag nu inte riktigt vet hur bokhyllorna ser ut samt hur det kommer se ut dit ni flyttar så kör jag på ett ganska generellt tips.

Att måla bokhyllorna i olika färger är jättefin, men om de ska dela rum så tycker jag att man kan hålla sig till samma färg och enklast är det nog då med vitt. En vit bokhylla kan de ha så mycket längre också, tonåringen kanske inte riktigt gillar en rosa bokhylla. :)

Om man vill piffa till bokhyllan lite så kan man istället för att måla schabloner använda sig av sk. Wallies som finns i en uppsjö nu och som man kan få i alla möjliga utföranden, allt efter vad barnen gillar. Dessa är också lätta att ta bort när de har lessnat på dem.

Jag har läst ganska mycket om Feng Shui och brukar ha detta med i mitt tänk och en bokhylla utan dörrar har väldigt många "vassa" kanter (alla hyllplan till exempel). För att skapa lite behagligare känsla och även för att dölja en massa småsaker, så kan man sy till ett förhänge som man sätter för hyllorna på den nedre delen av bokhyllan. På de övre hyllorna kan man ha lite fina förvaringsboxar som man antingen köper eller pysslar till av gamla skokartonger som man målar eller klär med lite fint passande tyg.
Böckerna i hyllan kan man (om man vill göra det lite fint och inte vill att det ska se så rörigt ut) färgkoordinera.
En kul grej med böcker att inte ha alla böcker stående utan lägg några i en hög också mitt emellan stående böcker. 

Jag har gjort två sk. Moodboards (en blå och en rosa) med lite exempel på vad man kan använda sig av. Bilderna har jag lånat ifrån Systerlycklig, wallies.com, inreda.com, Ikea, Ohlssons tyger & Ellos.


Hoppas detta gav lite tips och inspiration till fixandet av bokhyllorna. 
Kram
Jeanette

2 kommentarer:

 1. Tack kusin. Jag har hittat Wallies på leksaksaffären i Orsa som jag tänkte köpa till Maya. Fast jag hade inte ägnat en tanke på att sätta dom i/på bokhyllan. Tänkte sätta dom på väggen, men ska nog fundera om lite. Fanns jätte fina änglar och fjärilar som hörde ihop på något konstigt sätt. Till killarna hittar jag inga sådana som passar ihop. Så jag ska nog kolla igenom länkarna du har kollat på.
  Har också tänkt på det där med korgar. Synd bara att man bor så långt ifrån något roligt köpcentrum. Mora har inte så mycket att hänga i julgran ska jag väl säga.
  Men men, det löser sig säkert.

  Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade mina idéer. :)
  Det finns ju många fina nätbutiker som har otroligt mycket fina saker. ;)
  Och är det så att du vill shoppa i köpcentrum så kom hit till Sundsvall vettja. :)

  Kram kram Jeanette

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att just DU vill lämna ett meddelande till mig! ;) KRAM!