tisdag 18 oktober 2011

En sorgens dagSov gott Alvin!

Idag fick vi ta farväl av vår lilla ökenråtta Alvin. Han var ganska gammal så det var väl inte helt oväntat att denna dag skulle komma ganska snart. 
Men det blir ju alltid lika sorgligt och stora tårar har trillat här hemma på lilleman.
Men vi har haft en fin liten begravning ute i trädgården bakom växthuset och smyckat graven med fina gula löv som ser ut som hjärtan.

Nu har himlen fått en liten råttstjärna, så när vi tittar på himlen på kvällen så är en av alla dessa stjärnor vår lille Alvin som kikar ner på oss.
När jag frågade Mille om vi skulle sjunga något så tyckte han att Blinka lilla stjärna passade väldigt bra med tanke på att Alvin nu är en stjärna. Lillgubben!


Annars rullar allt på i en väldig fart här hemma och på skolan. Idag hade jag en mattelektion om meter. Läste en saga som handlade om en långkalsong som var en meter lång. :)
Hade med mig ett par långkalsonger och lite andra saker och barnen tyckte det var riktigt skojigt med mätning sedan. Man måste liksom göra det roligt, för då vill barnen gärna lära sig. 

Nu ska jag plocka ihop lite saker man kan rimma på och som innehåller en vokal. Imorgon ska jag ha både svenska och no. Planering börjar gå på rutin numer.


Hej svejs!

2 kommentarer:

 1. Uscha! Jag blir tårögd när jag läser. Det är så jobbigt när ett husdjur försvinner. Kramar till er! Kicki

  SvaraRadera
 2. Hejsan

  Inte så roligt alls att missta en kär vän, fast att de är ett djur. De kommer så nära en. Barn brukar klara av de bra, bara de får vara med & man pratar om det.
  Förstår att de är jobbigt, ta hand om er alla.
  Krammiz
  sussi

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att just DU vill lämna ett meddelande till mig! ;) KRAM!