Saffrans gran
Såg att Leila hade gjort en gran av saffransdeg idag och fick sån lust att testa en egen lite annorlunda variant.
Tänkte att det borde gå att göra ungefär som när man gör en vetelängd.
Så här gjorde jag min alldeles egna lilla saffransgran.
Först gör man naturligtvis en saffransdeg. Jag använde mig av receptet på lusselängder med vitchoklad som ni kan hitta här.
Valde att göra den med Havremjölk istället för vanlig då en av mina nya arbetskamrater är mjölkintolerant.
När degen är färdigjäst delar man den på två och kavlar ut den ena biten till en triangel.
Bred på mjukt smör, strö på lite socker och till sist hackad vitchoklad.
Yummy!
Nu är det dags att börja rulla ihop allt till en avlång rulle som ska bli smalare i ena änden.
När rullen är klar blir den tjockare i nedre delen och smal i den andra.
Lägg den på plåten och ta fram den rengjorda saxen, för nu är det dags att fixa "barret".
Klipp och vik ut, precis som när man gör en vetelängd.
Jäs den sedan i 30 min och pensla med uppvispat ägg. Strö till sist på pärlsocker.
Et voila!
Det börjar likna en gran faktiskt.
Och nu - skjuts in i ugnen...
Det blev en knubbig liten granrackare.
Men förhoppningsvis är den god får vi hoppas. :)
Den andra delen av degen kan man göra en gran till av om man vill. Eller så snor man helt enkelt ihop några saffransknutar.
Nu är det bara det lilla roliga kvar...
...städa undan i köket. Sedan är det natti natti.
Sov gott!
Mmmm vad gott och vackert!
SvaraRaderaOjojoj vad gott det lät med vit choklad i också... vad synd att jag inte äter socker och mjöl längre.... ;-)
SvaraRaderaMmmmmmm, så gott med vit choklad inuti.
SvaraRaderaKram Mamma C
Himmel så gott! Med vit choklad alltså!? Det MÅSTE jag bara testa!
SvaraRaderaKramar