söndag 18 december 2011

Julgodis




Sött är gott

Mmmmm...idag har jag gjort lite julgodis och det är helt nya sorter som har testats.
Fudgen som ni kan se här ovan fick jag receptet på av min studiekompis A. Tusen tusen tack söta vän, den är helt fantastisk!

Den heter egentligen Maraboufudge och det beror på att man rör i en mjölkchokladkaka på slutet. Idag har jag gjort en enligt receptet, men också en som jag testade att röra i en Toblerone i, mums!
Ska prova använda mig av apelsinkrokant också som jag tror kommer bli en hit.

Måste bara dela med mig av receptet till er.


Maraboufudge

3dl grädde
3dl socker
1dl ljus sirap
50g smör
2 msk flytande honung
100g marabou mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör och honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta helt. Häll upp fudgen i en form som är ca 15x25cm om du vill ha en fudge som är lite högre. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan bitar och njut!



Choklad




Någon mer än jag som älskar choklad?
Nu i juletid blir det ganska mycket choklad när det gäller godis. Någon chokladask brukar kunna hitta hem och jag har för vana att göra wienernougat, Rockyroad och annat chokladgodis också.
Men idag testade jag att göra en ny chokladgodis som förmodligen kommer fortsätta bli en av julfavoriterna.


Bountybollar


Smarriga Bountybollar i sötaste Riceformarna.

Härliga chokladbollar fyllda med mumsig kokos och annat mojs.
Enkla var de att göra också och det får de ett stort plus för.

Ja ni får receptet på dem också så det inte bara är jag som kommer gå upp en hel massa i vikt i jul. ;)


50 g smält smör
100 g riven kokos
2 dl florsocker
½dl grädde
200g smält mörk (eller ljus) choklad

Blanda smält smör med kokos, florsocker och grädden.
Rulla till bollar, lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 1h.
Doppa sedan i choklad, och om man vill gör man mönster med en gaffel i chokladen.
Låt chokladen stelna på ett bakplåtspapper och lägg dem sedan i formar (om man vill alltså).



Nu är det dags att gå och sussa för imorgon ska jag vicka i klassen jag gjorde VFU, och det ska bli jätteskoj att få träffa alla barnen igen. Längtar verkligen!

Godispussar

2 kommentarer:

  1. Som sagt var, inte bara du som kommer gå upp i vikt i jul. Jag tar alla runt omkring med mig på den resan ;)
    Det lät super smarrigt. Måste nog testa fudgen.


    Kram på er.

    PS: Åker förmodligen norr över till nyår.

    SvaraRadera
  2. Marabou-fudge låter helt fantastiskt!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just DU vill lämna ett meddelande till mig! ;) KRAM!