Halloj!
Här rullar dagarna på i en hiskelig fart. Hinner nästan inte med allt jag borde och vill göra.
Hade tänkt blogga i lördags, men det blev visst bara fotat och sedan kom jag liksom av mig.
Men det är ju inte försent än... ;)
Tänkte att jag skulle dela med mig utav en super-enkel gryta som jag brukar göra ibland.
Den är lite annorlunda då det är riven morot i.
Ja men vi kanske ska ta det från början istället.
Jag brukar börja skära upp en purjolök i strimlor och sedan fräsa på den i en gryta/kastrull tillsammans med champinjoner.
Sedan steker jag kött, brukar använda filé, men den här gången fick det bli lite av en surprise då jag hade glömt märka upp köttet. Tror det var karré kanske.
Hur som helst...när köttet har fått fin färg så låter man det göra purjon och champisarna sällskap i grytan.
Sedan hivar man på en massa rivna morötter ovanpå hela härligheten.
Sist men inte minst dränker man allt med galet mycket grädde....ooooiii, mums!
Inget för fetträdda alltså. ;)
Putter, putter och lite putter.
Sedan när allt har fått gojsa ihop sig, och köttet blivit mört och fint så är det dags att avnjuta den enklaste grytan ever tillsammans med t ex ris.
Med den gula färgen så är det ju en väldigt passande gryta nu så här vid påsktider. ;)
En härlig middag fick jag tillsammans med Mille & Maja med vän.
Ha en fin tisdagkväll...
Kram
Hej!
SvaraRaderaVad mysigt och gott du bjuder i ditt kök!
Nu blev jag ju hungrig igen...
Kikar vidare inne hos dig nu.
Ha en fin torsdag,
Sussi
Mumsfilibabba så gott det där såg ut då. Tackar så mycket för receptet. Ha en bra och skön Påsk.
SvaraRaderaKram Mamma C