tisdag 6 december 2011

Pyssel och recept



Återvinning

Tänk att två tomma burkar, som det varit krossade tomater i, kan komma till användning på nytt.
Tog bort etiketten och limmade sedan fast en bred spets runtom. Knöt sedan ett snöre runt burken och...voilá...två nya hyacintvaser
Eller är det kanske krukor - Äh, det var väl detsamma!

Knåpade ihop dessa på förmiddagen och skulle sedan till att plugga.
Hann läsa en stund men sedan var det visst dags för lunch.
Jag har tur som får ha min man hemma på dagarna, för det innebär allt som oftast att jag får min lunch serverad.
 Idag fick jag en taco-omelett som jag tyckte var så fiffig så jag måste bara dela med mig av receptet här.
För vem brukar inte ha tacofärs över från helgen?

Omelett med tacofyllning



2-4 portioner

200g köttfärs
0,5 påse tacokryddor
6 ägg
4 msk Créme Fraiche
smör

Till servering...
bacon, tomater, gräddfil, riven ost, basilika


Om man inte har färdig tacofärs tillagar man den på vanligt sätt enligt receptet på påsen.
Gör sedan en omelett på ägg och créme fraiche.
När omeletten är klar vänd upp den på en tallrik och bred ut köttfärsen på den.
Toppa med knaperstekt bacon, tomater i klyftor, klickar av gräddfil, riven ost och färska basilikablad.
Salt och peppar efter smak.

Mums!

(Receptet kommer från Björn Ferrys kokbok Ferry food.)


Ikväll har vi bakat lussebullar här hemma, så nu ska jag gå och ta reda på ett väldigt mjöligt och rörigt kök.

Kram

3 kommentarer:

  1. Det lät spännande. Måste nästan prövas här framöver.
    Annars brukar vi göra pizza till barnens glädje på taco färsen som blir kvar.

    Kram kusin.

    SvaraRadera
  2. Mmm, har ätit sådan omelett. Riktigt god. Och lätt att göra. Fina krukor du har (klart det är krukor nu :))
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  3. Omelett det var ett tag sedan. Hmm receptet och lät ju kanon gott och bilden bevisar detta hihi!
    Kramkram

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just DU vill lämna ett meddelande till mig! ;) KRAM!